Tobias Karlsson slutar med handboll efter säsongen

Så här såg det ut förra säsongen när Flensburg säkrade guldet. Foto: nordlyset-fotografie.com

En av Sveriges främsta försvarare lägger sina regnbågsfärgade skor på hyllan. Tobias Karlsson har meddelat att han avslutar sin framgångsrika handbollskarriär efter säsongen, skriver Flensburg på sin hemsida.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Man ska inte förminska en spelares karriär till troféer, men vi kan väl åtminstone glutta in i Herr Karlssons troféskåp när karriären ska börja till att summeras.

3 SM-guld (Hammarby)
1 Champions League-guld (Flensburg)
1 Tyskt ligaguld (Flensburg)
1 Tysk cuptitel (Flensburg)
1 OS-silver
+ 180 landskamper och 81 mål för Sverige

Det är en lång, stark karriär han har stått för, den långa, starka Tobias Karlsson. År ut och år in har han, skoningslöst mot sin egen kropp, stoppat upp framrusande handbollsbjäsar. Och visst har det även blivit mål framåt från Karlsson, speciellt under tiden med Hammarby där han var en monumental del i klubbens tre raka SM-guld.

Men efter den här säsongen är det slut med matcherna, smällarna och nätrasslet för en av Sveriges mest profilstarka spelare. Och 37-åringen kommer att saknas på andra ställen i världen. Dels i sina tidigare klubbar Hästö, Stavanger, Hammarby, Kiel och Nordhorn. Och framförallt kommer han att saknas i Flensburg, där han har spelat de tio senaste åren.

– För mig är Tobias en av de mest extraordinära handbollsspelarna som någonsin har spelat för SG (Flensburg). Och det är inte för inte som han är ansedd som en av de bästa försvarsspelarna i världen – för mig den bäste, säger Flensburgs ordförande Direkt Schmäschke på klubbens hemsida.

Även Flensburgs tränare Maik Machulla är känslosam över att förlora sin kapten till pension. På Flensburgs hemsida går att läsa att Machulla, med tårar i ögonen, förklarar att han och klubben till och med förlorar mer än en kapten.

– Personligen så förlorar jag en enastående kapten, den bästa försvararen i världen och en vän! I de olika funktioner jag har figurerat i föreningen har Tobias alltid varit en viktig kontakt och en fin guide för mig, säger tränaren på hemsidan.

Kaptenen själv medger att det har varit ett tufft beslut att fatta, både för han själv och familjen – då han lämnar sin handbollsfamilj i Flensburg efter tio år.

– Självklart har det varit ett svårt beslut för familjen och mig, men vi tog lång tid på oss och det här känns som det rätta valet. Jag känner att tiden är kommen och att jag är färdig nu. Jag är väldigt glad, väldigt tacksam för allt jag har fått uppleva i Flensburg och alla människor jag träffat, säger Karlsson själv på hemsidan.

Familjen Karlsson ska flytta tillbaka till Sverige efter säsongen där Tobias ska arbeta med företagsutveckling, enligt Flensburgs pressmeddelande. Det kommer att bli en ny sida av spelplanen att försöka vinna på. Men först, och sist, ska han försöka plocka hem Bundesliga-titeln med Flensburg och avsluta på ett sätt värdigt för Världens Bästa Karlsson – med guld i näven.

1 kommentar

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here