KLART: Franska EM-stjärnan går till Györ

Estelle Nze Minko. Foto: Ludvig Thunman, Bildbyrån

Estelle Nze Minko glänste i för sitt Frankrike i hemma-EM i december. Nu belönas den snabbfotade niometerspelaren med ett tvåårskontrakt hos världens bästa handbollsklubb – Györ, det rapporterar franska L’equipe.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Nästa steg i karriären står på glänt för en av EM 2018 absolut mest spännande och avgörande spelare. Med spelsinne och kvicksilver-fötter slet Estelle Nze Minko isär de flesta försvarsspelen i EM och tog Frankrike till guld på hemmaplan.

De regerande Champions League-mästarna Györ gjorde ingen hemlighet över att man ville ha över 27-åringen till sitt stjärnstall och nu är affären i hamn. Nze Minko blir den tredje franska spelaren i truppen sedan det blåa landslagets målvakt Amandine Leynaud förlängt sitt kontrakt med klubben och mittsexan Beatrice Edwige ansluter i sommar. 

Även Nze Minko ansluter till Györ i sommar. Flyttlasset blir inte så långt då hon redan spelar sin klubbhandboll för ungerska Siófok, som nyligen slog Sävehof i EHF-cupens huvudrunda.

I Siófok har Nze Minko brutit sig ut som en av ungerska ligans allra bästa spelare och steget till de dubbelt regerande Champions League-mästarna Györ känns naturligt. Kontraktet startar sommaren 2019 och sträcker sig över två år, rapporterar L’equipe.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here