Jack Thurin förlänger med IFK Skövde – klar till 2020

Jack Thurin och IFK Skövdes klubbchef Niclas Börjesson. Foto: IFK Skövde

IFK Skövdes talangfulla högernia Jack Thurin har ritat på en förlängning med moderklubben till 2020.

18-årige Jack Thurin tar mer och mer plats i Handbollsligan. Den här säsongen står han noterad för 24 matcher, 55 mål och 23 assist – trots att han ännu inte tagit studenten. I höstas fick han även träna med ligalandslaget som bland de yngsta i truppen och var med A-landslaget till Island.

En sådan spelar vill såklart IFK Skövde behålla så länge det är möjligt och nu är en förlängning klar. Ett nytt tvåårskontrakt är rykande färskt och sträcker sig till sommaren 2020.

-Det känns skönt att ha klart detta nu. För mig känns det helt naturligt att satsa på att utvecklas ytterligare i min moderklubb, säger Thurin i ett pressmeddelande.

Den 199 centimeter långe högernian har en fin vänstertass och fick som 16-åring provträna med Paris SG. Han har varit given i de olika ungdomslandslagen och lär vara en het kandidat till sommarens U20-EM i Slovenien. Vid sidan av handbollen pluggar han på gymnasiet och siktar på högskolestudier till hösten.

-Det är en grabb från våra egna led som vi är övertygade om har en ljus framtid. Vi kommer att få stor glädje av Jack och är glada att han vill satsa vidare hos oss i IFK, säger klubbchef Niclas Börjesson.