Danska stjärnan nära Team Esbjerg – men CSM vägrar släppa henne

Tyskland - Danmark i åttondelsfinalen. Foto: Germany 2017/Sascha Klahn

Line Jörgensen är en av Danmarks mest meriterade handbollsspelare. Hon lämnade danska ligan 2015 för spel i CSM Bukarest. Nu vill stjärnan flytta hem igen, det vill inte CSM.

ANNONS

Enligt danska TV2 ska Jörgensen ha varit i nära kontakt med Team Esbjerg i danska högstaligan. 28-åringen skrev nyss på ett nytt kontrakt med CSM till 2019 men en klausul i kontraktet skulle kunna låta henne gå i sommar. Det är här som skon klämmer.

Line Jörgensen och hennes agent menar att klausulen ger spelaren möjlighet att byta klubb i sommar, oavsett vad CSM tycker. CSM menar att klausulen endast kan aktiveras om båda parterna – klubb och spelare – är överens.

— Vi har inte för avsikt att släppa Jörgensen, säger CSM Bukarests sportdirektör Nicolae Luca till TV2

— Om Esbjerg vill ha henne eller om hon vill ut från kontraktet kan de betala 500 000 euro ungefär. Jag kan inte hitta andra högernior till nästa säsong, trycker Nicolae Luca.

Den rumänskdanska soppan kommer nog att röras i och röras om några varv till innan vi har ett svar. Ska Danmark få hem sin älskling eller ska Bukarestborna få en säsong till av dansk dynamit?

Line Jörgensen gick till CSM från Midtjylland 2015. Innan dess har hon representerat Odense, GOG Svendborg, Ydun och moderklubben Hvidovre IF. Hon har även gjort 349 mål på 145 landskamper för Danmark.

ANNONS
Annonslänk: Se alla matcher från Handbollsligan och utvalda matcher från SHE med C More Mycket Sport.
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here