HIF Karlskrona prövar estländsk landslagsmålvakt

Häromveckan skrev vi om slovenen Jure Blaževič som provspelade med HIF Karlskrona. Nu är slovenens provspel över men HIF ödslar ingen tid och tar istället in estländske landslagskeepern Rasmus Ots, 25.

ANNONS

Karlskrona ligger inte på latsidan vad gäller att förstärka laget till nästa säsong. Föreningen skrev precis på nytt kontrakt med viktige mittsexan Nicklas Grundsten och på målvaktssidan har man haft två provspelare under en vecka.

Efter slovenske målvakten Jure Blaževič är det alltså dags för Rasmus Ots att ställa sig mellan stolparna i Blekinge.

– Vi hade en provspelande slovensk målvakt här förra veckan och i dag anländer estländaren Rasmus Ots som vi har hört mycket gott om. Vi jobbar hårt och brett för att ställa ett så bra lag som möjligt på banan till premiären av Handbollsligan, säger sportgruppens ordförande Niklas Samuelsson till Sydöstran.

Rasmus Ots spelar för estländska Viljani HC som slutade trea i den estländska högstaligan, Meistriliiga. 25-åringen är även ett stående inslag i det estländska landslagsmålet och försöker, dels på inrådan av landslagets målvaktstränare Paavo Nelke, att hitta en klubb utomlands för att utvecklas ytterligare, skriver estländska ERR.

Den 190 centimeter långe och 95 kg tunge målvakten har spelat med Viljani sen barnsben, han gillar katter mer än hundar, Messi mer än Ronaldo och har en något mer sprattlig spelstil än slovenske Jure Blaževič.

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here