Nicklas Grundsten tänkte lägga av – förlänger med Karlskrona

Karlskronas Nicklas Grundsten jublar. Foto (arkiv): Krister Andersson / BILDBYRÅN

34-årige Nicklas Grundsten har en gedigen karriär bakom sig och det fanns tankar på att avsluta den. Istället meddelar HIF Karlskrona att man har skrivit på ett nytt kontrakt med mittsexan. Kontraktet gäller ett plus ett år.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

– Jag blir 35 år och visst fanns det tankar på att lägga av, men det är fortfarande väldigt roligt med handboll så därför känns det skönt att vi har förlängt kontraktet, säger Grundsten i ett pressmeddelande enligt Sydöstran.

Nicklas Grundsten har redan varit proffs i fyra nationer – Sverige, Danmark, Tyskland och Spanien. Dessutom har han gjort 14 A-landskamper och 26 mål för svenska landslaget. Han återvände till Sverige för spel i HIF från spanska Granollers 2015, och nu blir det ytterligare minst ett år för Blekingeklubben.

– Det känns bra att vi kom överens och nu har skrivit ett kontrakt på ett plus ett år.Han känner sig skadefri och med en rejäl försäsong hoppas vi på en ännu bättre säsong, säger sportgruppens ordförande Niklas Samuelsson i ett pressmeddelande enligt Sydöstran.

Skador har skapat bekymmer för Grundsten tidigare säsonger. Trots det gjorde linjeräven 58 mål, och drog på sig 32 utvisningsminuter, förra säsongen för Karlskrona. Och med en full försäsong kan det bli ännu fler i år. Och kanske i ännu fler år.

– Jag känner mig inte klar med handbollen eller med Karlskrona, säger Nicklas Grundsten.

Nicklas Grundsten startade sin karriär i Silwing/Troja innan han skrev på för Hammarby 2003. Året därpå blev stockholmaren proffs i GOG Svendborg i en säsong. Sen blev det tillbaka till Bajen i tre säsonger innan nästa utlandsflytt gick till först Hamburg och sen Granollers – där han spelade till 2015.

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here