Handbollsligan: Så gick det i tisdagens matcher

Lugis Isak Persson Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Ystads IF leder Handbollsligan igen, det står klart efter segern mot Guif. OV Helsingborg fick med sig en poäng mot IFK Skövde och Lugi vann borta mot Aranäs. Här sammanfattar vi hur tisdagens matcher i Handbollsligan såg ut.

Så här gick det i matcherna:

Ystads IF – Eskilstuna Guif 32–29
Guifs segersvit stannade vid fyra matcher, men det satt långt inne för Ystads IF att besegra Zoran Roganovic och hans lag. YIF:s nya målvaktspar, Oscar Jensen och Sebastian Glemhorn, fick debutera och gjorde båda bra ifrån sig. Guif vägrade att ge upp och visade att formtoppen knappast är över och förbi, men YIF hade helt enkelt större klass och vann rättvist. Ludvig Hallbäck firade proffskontraktet med att göra nio mål och ta upp YIF i serieledning igen.

OV Helsingborg – IFK Skövde 32–32
OV behöver varje poäng de kan få i bottenstriden och efter den oerhört viktiga segern senast mot bottenkollegan HK Varberg blev det en ny pinne mot IFK Skövde. Bortalaget hade ingen superkväll och det hade egentligen inte OV heller, just därför var det inte helt ologiskt med det oavgjorda resultatet. Jack Thurin gjorde tio mål och fortsätter att visa att han är en framtida storspelare, men Skövde fick trots det nöja sig med en poäng.

HK Aranäs – Lugi 28–31
Med tanke på gårdagens landslagsnyhet där Niclas Ekberg är tillbaka i truppen känns det aktuellt att prata om Isak Persson. Handbollsligans skyttekung gjorde elva mål mot Aranäs och visst får ett potentiellt framtida högersexpar i Valter Chrintz och nämnde Persson det att vattnas i munnen. Lugi har svajat lite på sistone och det satt långt inne även mot Aranäs, men seger blev det till slut, vilket innebär att Aranäs är kvar på jumboplatsen.