Ett år till i Ystads IF för Dalibor Doder

Dalibor Doder, Ystads IF. Foto: Mathilda Ahlberg/Bildbyrån.

Dalibor Doder och Ystads IF har kommit överens om ett nytt kontrakt. Det innebär att mittnian blir YIF trogen i minst en säsong till.

För 23 år sedan, alltså 1998, gjorde Dalibor Doder sin första match i dåvarande Elitserien. Nu har 41-åringen skrivit på ett nytt kontrakt med Ystads IF, som sträcker sig över nästa säsong.

– Det är otroligt kul att jag får möjlighet att vara med och bidra under nästkommande säsong. Det känns verkligen som vi har något bra på gång i både truppen och hela föreningen. Jag hoppas kunna bidra med min erfarenhet både på och utanför planen efter alla år utomlands, säger Dalibor Doder i ett pressmeddelande.

Ystads IF tappar Ludvig Hallbäck till Bjerringbro-Silkeborg till nästa säsong och har värvat in Julius Lindskog Andersson som ersättare. Det innebär att ”Dado” får fortsätta att lära ut allt han lärt sig under sin otroliga karriär, men nu till en ny spelartyp.

– Jag är imponerad över hur ”Dado” har axlat rollen som playmaker och förebild till de yngre spelarna i klubben. Med Dado i laget ytterligare ett år får vi en spelare som kan fortsätta föra vidare kunskap om den spelidé och filosofi vi börjat bygga upp, vi får dessutom en perfekt läromästare till Julius och en spelare som på egen hand kan avgöra matcher, säger YIF:s tränare Oscar Carlén.