Tung seger för Hallby – krisen allt djupare i Lugi

Marcus Holmén, Hallby. Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN

Hoppet om att undvika kvalplatserna lever för IF Hallby efter gårdagens uddamålsseger, 31–30, mot Lugi HF. För Lundalaget däremot ser det dystert ut och på söndag väntar ödesmatch mot HK Aranäs.

Det var i ärlighetens namn inte den mest välspelade av handbollsmatcher. Inte mycket till skönspel utan snarare en hel drös av tekniska fel. Kanske signifikativt för två lag som har en del press på sig, framförallt i det här skedet av säsongen.

Det var ändå Hallby som styrde spelet under stora delar av matchen. Hampus Söderman, Olle Ek och Albin Broman var framgångsrika på nio meter och Marcus Holméns comeback i mål betydde mycket för Jönköpingslaget (Holmén räddade 15 av 35 skott).

Hallby skaffade sig ett övertag i den andra halvleken som Lugi aldrig lyckades hämta ikapp. Resultatet antyder att det var jämnt hela vägen, men det var snarare så att Hallby darrade något på slutet, men utan att Lugi fick någon chans till kvittering.

Hallbys seger innebär att de har 14 poäng. Ner till Aranäs under nedflyttningsstrecket skiljer det åtta poäng och upp till Amo i ingenmansland är det nu bara två poäng. Det ska dock nämnas att såväl jagande Lugi som Aranäs har två matcher färre spelade än Hallby.

Lugi i sin tur har nio poäng jämfört med Aranäs sex. Det innebär att söndagens match lagen emellan har alla förutsättningar för att bli en rafflande sådan.