Alma Mikaelsson tar nästa steg i karriären – klar för VästeråsIrsta

Alma Mikaelsson. Foto (arkiv): Marek Hom.

Även om Kärra inte lyckas spela till sig en plats i Handbollsligan nästa säsong har Alma Mikaelsson gjort det. Och det i form av ett tvåårskontrakt med VästeråsIrsta. 

Västeråsklubben har fått slita med formen i år, och är för tillfället precis utanför slutspelsplatserna. För att ta nästa kliv, har man inför säsongen 2024/2025 förstärkt truppen med 23-årige Alma Mikaelsson.

– I Alma får vi in en spelare som är helt orädd och samtidigt sprider energi till laget. Hon passar även perfekt in i vårt truppbygge då vi är inne i en generationsväxling. Trots sin unga ålder är en rutinerad spelare, säger sportchef Mattias Zachrisson på VI:s hemsida om nyförvärvet.

Mikaelsson flyttade ner till Göteborg under gymnasiet för att plugga på Katrinelund, och fortsatte sedan sin handbollskarriär på västkusten med Kärra. Men nu blir det Handbollsligan och Västerås.

– Efter att ha pratat med Zacke och Chippen fick jag en väldigt bra bild av VästeråsIrsta både som förening och som lag. Båda gav mig en tydlig bild av vad de tror att jag kan bidra med i laget, säger spelaren på VI:s hemsida. 

– Det VästeråsIrsta hade att erbjuda kändes som rätt steg för mig i min fortsatta satsning och utvecklingen.

Länk: Alma Mikaelsson klar för VästeråsIrsta HF!