Matchens tre stjärnor efter fjärde raka för Ystads IF

Ystads IFs Kim Andersson. Foto: Christian Örnberg / BILDBYRÅN

Ystads IF besegrade Hammarby IF med 35–29 i toppmötet i Handbollsligan, lagets fjärde raka seger, och Handbollskanalen har utsett matchens tre bästa spelare.

Tre stjärnor – Kim Andersson

Solklart bäst i den här matchen. Låg bakom det mesta i hemmalagets spel och såg, som det så ofta gör med Kim, ut att göra som han ville. Fortfarande seriens bästa utespelare när han har den berömda dagen, vilket han onekligen hade i den här matchen. Fem mål och åtta assist blev det från högernian.

Två stjärnor – Erik Hvenfelt

Fortsätter att prestera på en riktigt hög nivå och har vänt frågetecknet som fanns där under inledningen av säsongen till ett utropstecken. Riktigt bra mot IFK Skövde senast och riktigt bra nu igen. Det syns att Hvenfelt har självförtroende just nu, för även om starten mot Bajen inte var den bästa lyckades Hvenfelt ändå få till en stark prestation med 15 räddningar.

En stjärna – Mikael Mäkelä

Hammarbys bästa spelare och det egentligen utan större konkurrens från utespelarna. Bajen hade svårt att hitta jämnhet i sitt spel och slarvade rätt mycket i anfallsspelet, samtidigt som de stundtals slet i försvarsspelet. Det som fungerade under i stort sett hela matchen var den finske landslagsmålvaktens spel, som räddade 13 skott och länge höll bortalaget kvar i matchen.