Skuru IK fortsätter sin segersvit – vann över H65 Höör

Alexandra Bjärrenholt mot H65 Höörs Alma Skretting och Emma Nuhanovic. Foto: Jonathan Näckstrand / BILDBYRÅN

Skuru IK strävade efter att befästa sin position i tabellen, medan H65 Höör ville närma sig tabelltvåan och serieledaren. Då gick Skuru ut och besegrade gästerna med 28–23 och gjorde därmed ett litet ryck i tabellen.

Lagen möttes senast den 16 september och då gick Skuru segrande med 27–23. I den här matchen var det flera spelare i båda lagen som saknades, bland annat hemmalagets Felicia Palm Robertsson och bortalagets Emma Jönsson.

Matchens första mål kom först efter över tre minuters spel, fast att det var en tempostark inledning. Både Rebecca Nilsson och Gry Bergdahl fick en bra start på matchen. Lagen följdes åt och efter drygt tio minuter var ställningen 4–4.

Alexandra Bjärrenholt var, som så många gånger förut, framträdande i Skurus offensiv och fördelade bollarna till sina lagkamrater. Skuru gjorde ett litet ryck efter att ha gjort tre raka mål. H65 valde då att spela sju mot sex, men hade fortsatt svårt att få träff på hemmalagets anfallsspel. Med fem minuter kvar kunde Alexandra Bjärrenholt kasta in 11–6 i öppen kasse. H65 utnyttjade dock sin fart i anfallsspelet och kunde därav närma sig efter att ha gjort fyra raka mål.

Halvtidsresultat: Skuru IK–H65 Höör 11–10

Det var en målrik start på den andra halvleken, där bland annat Hanna Lundvall tog för sig. Efter knappt fem minuter kunde Alma Skretting kvittera till 15–15 och lagen följdes därefter åt. Matchen präglades av högt tempo och tufft försvarsspel.

Alexandra Bjärrenholt fortsatte leverera passningar och Rikke Dahl Nielsen var säker ifrån sin position. Med knappt tio minuter kvar att spela var ställningen 24–20 och Skuru hade kopplat greppet om matchen. H65 gjorde en del tekniska fel, som Skuru utnyttjade. Emely Persson tog fortsatt stort ansvar i gästernas offensiv. Med några minuter kvar av matchen valde H65 att plocka bort Bjärrenholt helt, i ett försök att få bättre träff på hemmalagets anfallsspel. Men när hesa Fredrik tjöt var Skurus femte raka seger ett faktum och laget är nu uppe på samma poäng som Sävehof.

Slutresultat: Skuru IK–H65 Höör 28–23