Litet ryck räckte för LUGI

Hampus Jildenbäck, LUGI HF. Foto: Lars-Erik Nilsson

Matchen mellan LUGI och Aranäs var länge jämn men ett litet ryck i mitten på den andra halvleken räckte för att LUGI skulle vinna med 32–28.

Aranäs krigade på bra, matchen stod 13–13 i paus och i den andra halvleken satte Hannes Söderberg 17–16 till Kungsbackalaget efter 35 minuter. Men efter det var det slut på det roliga för Aranäs.

Avgörandet kom när LUGI gick från 20–20 till 25–20 inom loppet av fem minuter. Tre av LUGIs fem mål i det läget kom från Hampus Jildenbäck. Högersexan var som så många gånger förr hypervass i läget och räddade LUGI ikväll.

Med sex minuter kvar skapade ett krigande Aranäs lite spänning i matchen när Pontus Mellegård satte dit 28–26. Men när Jildenbäck gjorde 29–26 och 30–26 strax därefter var matchen definitivt avgjord.

Målbäst i hemmalaget var Hampus Jildenbäck med åtta fullträffar. Ett snäpp vassare var Pontus Mellegård i Aranäs som hittade nätmaskorna nio gånger.