Barcelona bortaslog Flensburg i den första kvartsfinalen

Barcelonas målvakt Gonzalo Pérez de Vargas. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN.

Barcelona besökte Flensburg i det första kvartsfinalmötet i Champions League och gästerna fick en smakstart. Katalanerna skaffade sig en tidig 7-målsledning och trots att Flensburg-Handewitt spelade upp sig i den andra halvleken är Barca nu nära Final 4.

I söndags vann SG Flensburg-Handewitt borta mot Hannover-Burgdorf i jakten på en Champions League-plats inför nästa säsong. Med fem matcher kvar att spela har de nu två poäng upp till Kiel på andraplatsen. I kvällens Champions League-kvart mot Barcelona öppnade nordtyskarna svagt och stod för flera tekniska misstag i inledningen av matchen. Barcelona – med Dika Mem, Youssef Ben Ali och Aleix Gomez i spetsen – tog vara på misstagen och såg till att dra ifrån direkt. 1–6 blev 2–9 och hemmapubliken kom omedelbart av sig.

Barcelonas målvakt Gonzalo Perez de Vargas stod för några tidiga räddningar men Flensburg skulle höja sig innan paus och Emil Jakobsen var dagens stjärna i hemmalaget (9 mål) tillsammans med Johannes Golla och Gøran Søgard Johannessen. Varken Hampus Wanne eller Anton Lindskog fanns med, men Jim Gottfridsson var som vanligt aktiv i spelfördelningen, dock utan att komma till särskilt många egna lägen.

Barcelona hade 13–18 med sig från den första halvleken och det var först med kvarten kvar som Flensburg fick kontakt på allvar. 19–25 blev 22–25 efter några vassa aktioner av Jakobsen och försvaret, men mer spännande än så skulle det inte bli. Resten av matchen fortgick med ungefär samma målskillnad. Barcelona får med sig 29–33 inför returen som spelas i Katalonien den 19 maj.