Christoffer Brännberger: ”Jag är tillbaka!”

Christoffer Brännberger. Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån.

Christoffer Brännberger har en del att stå i. Förutom att vara trebarnsfar och företagare i kaffebranschen så spelar han elithandboll i Önnered. Efter flera SM-tecken och proffsspel i utlandet kan han fortfarande räknas in bland ligans bästa och mest erfarna mittsexor. Men också som en spelare det gång efter gång stormar kring för ovårdat spel, ibland långt över gränsen.

Handbollskanalen tar ett snack med Christoffer och frågar om hans syn på den avstängning som stoppade honom från tävlingsspel i åtta månader.

– Jag tycker domen var för hård, men jag är ju jävig.

Kunde du träna under avstängningen?

– Ja till viss del. Under säsongen tränar man ju mycket på situationer som uppstår under match, det missade jag nu. Till slut höll jag mig borta och tränade på egen hand. Men de senaste veckorna har jag varit med på lagets träning.

Du fick göra comeback i hemmamatchen mot Skövde. Det gick ju bra?

– Det gick OK skulle jag säga. Lite ringrostig var jag. Men man kommer snart in i det, jag är inte orolig för framtiden.

Men du fick två utvisningar..?

– Ja, varav den ena var felaktig. Och det blev inga röda kort.

Hur mycket klandrar du dig själv för alla utvisningar, röda kort och avstängningar?

– Om vi tar tvåminuters utvisningar så är det inte domarna jag har haft problem med, domarna har dömt rättvist. Så det känns bra. Vad gäller röda kort har jag i hög grad mig själv att skylla.

Inför framtiden, vad kan du göra för att minska de negativa inslagen av ditt spel?

– Den mentala och fysiska belastning jag lägger på mig själv kommer att vara annorlunda denna säsong. Jag har ett gäng goda spelare som gör mig tryggare. Önnered har verkligen laddat med nyförvärv av högsta klass. Jag behöver inte spela på gränsen eller över den. Men att jag aldrig mer ska få ett rött kort, det kan jag inte lova till hundra procent. Irritationer uppstår på en handbollsplan. Jag ser gärna att mitt spel inte betraktas som det farligaste som hänt svensk handboll.

Med tanke på hur Önnered rustat laget, hur långt tror du ni kan nå?

– Så bra spelare som Önnered har nu har vi aldrig haft. Det finns en viss chans att vi kan gå hela vägen. Utöver stärkande nyförvärv har vi dessutom mycket spännande unga spelare.

Du gick för en tid sedan ut och berättade om ditt barn som föddes alldeles för tidigt, en kamp på liv och död. Hur har det gått?

– Han mår jättebra! Det lyfter bort en hel del oro och ängslan. Förhoppningsvis blir jag även en bättre spelare. Handbollen har dominerat mitt liv under många år. Nu är det barnen som är viktigast.

Anders Hilmersson