Tyskland utan Dinah Eckerle i VM

Dinah Eckerle i Tyskland. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN.

Tysklands rutinerade keeper Dinah Eckerle prioriterar familjetid före comeback i landslaget. VM i december blir av utan 27-åringen mellan stolparna, enligt DHB:s hemsida.

Tysklands Handbollförbund kommunicerar att Eckerle förlänger sin paus från internationellt spel. Målvakten fanns med under VM 2021, men har sedan dess skiftat fokus mot att bli mamma och har en halvårsgammal dotter i hemmiljön.

Klubblaget Thüringer HC har välkomnat Eckerle tillbaka i spel men en längre resa i vinter lockar alltså inte profilen med 75 landskamper.

Eckerle ska ha meddelat sitt beslut i ett personligt samtal med förbundskaptenen Markus Gaugisch.

– Det är alltid något speciellt för mig att ansluta till Tyskland och jag gillar att spela för landslaget. För oss som familj går emellertid den extra ansträngningen ännu inte ihop med ett stort mästerskap som det ser ut just nu. Därför har vi bestämt att vår dotter kommer att vara i förgrunden under de kommande månaderna, säger hon till förbundets hemsida.

Gaugisch har följt Eckerles comeback i THC och ser fram emot att ge henne chansen på nytt under nästa år.

– Dinah har visat vilken stark målvakt hon är. Därför är dörren naturligtvis öppen för en återkomst 2024, säger han till förbundets sajt.

Länk: Deutschland bei Handball-WM ohne Dinah Eckerle