TV-torsdag: Allsvenskan, Champions League…

Daniel Pettersson i Magdeburg. Foto: Daniel Stiller / BILDBYRÅN.

Det krävs flera skärmar och ett antal abonnemang för att hänga med i svängarna under torsdagens TV-matcher. Toppmötesvibbar i Damallsvenskan och en dunderdrabbning i Champions League är bara ett par av programpunkterna.

BK Heid och Boden Handboll drabbade samman under fem säsonger i SHE fram till 2021. Sedan Norrlandslaget och sedan Göteborgsgänget ramlade ur högsta serien är det Damallsvenskan som finns i bakgrunden för det tidiga toppmötet. Ettan mot tvåan, främst tack vare målskillanden med en seriematch var i bagaget.

LIF Lindesberg mot OV Helsingborg i Herrallsvenskan är en annan duell mellan lag som fyllde på med självförtroende och poäng i premiären. Det är också ett möte som historiskt brukar sluta med seger för OV, senast Lindesberg vann var januari 2016.

Champions League slutför omgång två med fem laddade kamper. Inte minst mellan när regerande mästaren SC Magdeburg för att mäta krafterna med Barca. Semifinalen i våras tog inte slut förrän i straffläggning, det är dukat för delikatesser även om Barcelona för favorit i kraft av hemmaplan. Bland de tidiga matcherna (18.45-start) gör nysatsningen Kolstad ett försök att fälla ännu ett etablerat lag (Kielce)

Herrallsvenskan
(19:00) LIF Lindesberg–OV Helsingborg, direkt hos Handboll Play
Damallsvenskan
(19:00) Boden Handboll–BK Heid, direkt hos Handboll Play
Champions League
(18:45) THW Kiel–Pick Szeged
(18.45) Kolstad HB–Kielce
(18:45) Paris Saint-Germain–RK Zagreb
(20:45) Barcelona–SC Magdeburg
(20:45) Telekom Veszprem–Montpellier HB
Matcherna sänds hos Handball Kanalen
Bundesliga
(19:00) Frisch Auf Göppingen–HSV Hamburg, direkt i Viaplay