Arvid Andreasson skriver på ett treårskontrakt

Arvid Andreasson. Foto: Alingsås HK.

Arvid Andreasson förlänger sin vistelse i Alingsås HK och har skrivit på för tre nya säsonger. Den unge mittsexan, född 2006, kom till Alingsås från moderklubben Lysekil 2022.

Arvid Andreasson har kritat på ett treårskontrakt med Alingsås HK, trots erbjudanden från andra klubbar. Mittsexan anslöt sig till Alingsås från moderklubben Lysekil 2022 i samband med att studera NIU på Alströmergymnasiet.

– Mina två år i Alingsås har varit väldigt bra. Jag har fått en bra utveckling och känner en trygghet vilket är viktigt för mig för att kunna prestera bra. Jag ser fram emot kommande säsonger och ser en hög potential i laget, säger Arvid Andreasson till klubbens hemsida.

Under sin tid i Alingsås har Andreasson inte bara gjort avtryck i klubblaget utan även fått chansen att representera Sverige på ungdomsnivå, med åtta landskamper redan på sitt CV. Dessutom har han varit en del av matchtruppen i Handbollsligan vid två tillfällen under säsongen och har bidragit med 65 mål för HP Alingsås.

– Det blir nog en del spel med HP nästa säsong mot bättre motstånd än den här säsongen, men jag ska göra allt för att etablera mig i seniortruppen och spela och träna så mycket som möjligt där, säger Andreasson.

– Arvid är en av de större talanger jag tränat under mina år i Alingsås. En modern tvåvägsmittsexa med spets i anfallsspelet och en krigarmentalitet som jag är övertygad om kommer att ta honom långt i karriären. Han kommer bli en framtida publikfavorit i Estrad, säger William Törnqvist.

Länk: Treårskontrakt för Arvid Andreasson