Amo värvar tysk skytt

Nils Schröder. Foto: Amo HK.

Nils Schröder får bekants sig med svensk ligahandboll nästa säsong. Vänsternian skiftar från TuS Vinnhorst sedan Amo HK presenterat ett nytt avtal.

Schröders nuvarande klubb ligger näst sist som nykomling i andraligan. När bottenstriden går i mål får 21-åringen emellertid ställa in sig på en lite annan spelstil.

– Jag gillar svensk och nordisk handboll som jag ser som ett modernt sätt att spela med fart, tempoväxlingar och variation. I Tyskland är det mer fysiskt spel, säger han till Amos hemsida.

– Mina styrkor är framför allt mitt skott och mitt försvarsspel. Men jag tycker också att jag är ganska bra i duellspelet. Jag har tidigare som tränare haft såväl Iker Romero från Spanien som Davor Dominikovic från Kroatien som lärt mig mycket på den sista punkten, fortsätter Schröder.

Amo-tränaren Brian Ankersen har säkerligen haft ett finger med i scoutingen.

– Jag känner till Nils från min tid i Tyskland. Han är en ung spännande vänsternia som övertygade när han var hos oss för provspel. Nils ger oss ytterligare fysik och kraft, något som vi behöver mera av. Samtidigt är Nils en bra försvarsspelare som kan spela såväl tvåa som trea som spets och som då också kan förbättra vårt kontringsspel, säger han till klubbens hemsida.

Fram till våren 2022 tillhörde Schröder TSV Hannover-Burgdorfs akademi.

Länk: Amo tecknar kontrakt med tysk vänsternia