3 punkter efter Hammarby–IFK Skövde: ”Tröjgate, Bajens finalchanser & Skövdes vårsäsong”

Oroligt under matchen i Handbollsligan mellan Hammarby och Skövde. Foto: Andreas L Eriksson / BILDBYRÅN

Tröjgate, Bajens finalchanser och Skövdes start på vårsäsonge – här är Ola Selbys tre punkter efter att Hammarby besegrat IFK Skövde med 34–27.

Tröjgate verkar sitta i – lagen gillar inte varandra

Kanske är det ”tröjgate” i Skövde från i höstas, ni vet när Bajen inte fick spela i sina bortatröjor, trots att lagen kommit överens om att det gick bra under det tekniska mötet före matchen. Kanske är det helt enkelt för att det finns gott om hetlevrade spelare i de här lagen. Men de här lagen verkar inte gilla varandra. Bajenfansen har åtminstone inte glömt händelsen i Skövde, något de manifesterande när andra halvlek började med några banderoller riktade till IFK Skövde. Och det var grinigt flera gånger om under matchen, inte minst i den första halvleken när hemmaspelare tyckte att Daniel Ekman överspelat i en situation.

Bajen har vad som krävs i år för att nå final

Det finns så klart svagheter även i årets Hammarbyupplaga, vilket syntes mot Skövde ikväll. Det är fortfarande en del tekniska fel och framförallt ”onödiga” förluster mot lag som de borde besegra. Men samtidigt är högstanivån hög och det finns klasspelare på samtliga positioner. Hammarby har också ett grundspel och en tränare som kan ta laget långt. Känslan är dessutom att laget har lärt sig mycket från förra säsongen och att det kommer att märkas i slutspelet. Dessutom är det vidöppet bakom IK Sävehof om vilket lag som kommer att göra upp i final i år, kanske kan Hammarby kapitalisera på det.

Tuff start på vårsäsongen för IFK Skövde

IFK Skövde före EM-uppehållet: 11–1 på de tolv sista omgångarna. Efter uppehållet: ett kryss borta mot jumbon HK Aranäs och en förlust hemma mot Ystads IF. Och nu då förlust mot Hammarby. Skillnaden nu jämfört med före uppehållet? Svårt att säga, men visst är de tydligt att det är en rätt tunn trupp. Mot Bajen saknades Markus Sjöbrink och Adam Ljungquist, vilket är kännbara tapp då det är de två ledande spelare i det här laget. Ska Skövde kunna knipa en topp fyra-plats behöver de vara betydligt mer ordinarie än de var mot Bajen.