Gry Bergdahl lämnar H65 Höör – Josefine Hultberg Dahlgren förlänger

Gry Bergdahl. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Nyligen kunde vi meddela att Agnes Åseskog ansluter till H65 Höör från Kungälvs HK nästa säsong. Nu står det även klart att Gry Bergdahl lämnar H65 efter säsongen och att Josefine Hultberg Dahlgren förlänger med två år.

Det sker flera förändringar i H65 Höör till kommande säsongen. Gry Bergdahl har varit en central figur i H65. Efter att ha gjort sin mark i Småland, spenderade hon fem framgångsrika år i OV Helsingborg innan hon anslöt till H65 inför säsongen 2017/2018. Under sin tid i Höör har hon inte bara utmärkt sig på planen genom att nå SM-finaler utan också blivit mamma och gjort en imponerande comeback. Nu, efter att ha deltagit i jakten på medaljer både i Svenska Cupen och Handbollsligan, tar hennes resa med H65 slut efter den pågående säsongen.

– Jag vill vara tydlig med att det enbart handlar om det sociala; att få ihop livspusslet – och då kommer alltid familjen först. Jag känner mig inte färdig med handbollen, säger Gry Bergdahl till klubbens hemsida och fortsätter:

– Jag har trivts väldigt bra i H65 Höör och fått uppleva mycket. Samtidigt är resan inte över; vi har en väldigt spännande vår framför oss och jag ser fram emot att bidra så mycket som möjligt. Mitt fulla fokus nu är på resten av säsongen!

– Gry Bergdahls utveckling i H65 har varit strålande och hon har haft stor betydelse för de sportsliga framgångar och för sammanhållningen i gruppen. Vi respekterar hennes beslut till fullo och är glada och tacksamma för alla insatser genom åren, säger Ola Månsson till klubbens hemsida.

Josefine Hultberg Dahlgren förlänger

Samtidigt som Gry Bergdahl förbereder sig för nya äventyr står det klart att Josefine Hultberg Dahlgren kommer att fortsätta sin resa med H65. Målvakten har skrivit på för två nya år med klubben.

– ”Jossan” har haft mycket otur med skador under sin tid i H65. Precis när de var på väg att lossna på allvar drog hon korsbandet. Vi tror och hoppas att hon kommer att vara i fin form efter sommaren och det är en målvakt jag vet kommer att duga i ett topplag i Handbollsligan. Josefine är dessutom en person som ställer upp för klubben i flera olika sammanhang, säger Ola Månsson till klubbens hemsida.

Länk: Målvaktsnytt: Gry lämnar – ”Jossan” förlänger