Stenberg: ”Situationen med Hamed endast en utlösande faktor”

Line Stenberg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

I en intervju med Handbollskanalen berättar Hamed Khazrai om sina tankar och känslor efter att han sagt upp sig som tränare i Kungälvs HK. Line Stenberg, som spelat i klubben under hela sitt liv, kommenterar nu situationen.
– Situationen med Hamed var endast en utlösande faktor till varför vi är många som vill göra förändringar i klubben, säger Stenberg till Handbollskanalen.

Hamed Khazrai sa i förra veckan upp sig som huvudtränare för Kungälvs HK:s damlag i Handbollsligan. Handbollskanalen har pratat med Khazrai, som bland annat sa så här om det som han själv utsattes för samt den namninsamling som flera personer i klubben, däribland Line Stenberg, startat för att få till ett byte av ordförande:

– Det här är två olika saker, alltså det som hände mig och det som nu händer. Det är Line som håller i flaggan eftersom hon har varit i klubben sedan barnsben. Hon har sett allt som har hänt inom föreningen. Det jag har förstått är att det här med hur jag blev behandlad var droppen för flera personer i klubben. Jag tycker att Line ska hyllas för det civilkurage hon visat och att hon fått med sig medlemmar. Line vill föreningens bästa, sa Khazrai.

Handbollskanalen har varit i kontakt med Line Stenberg, som säger så här om situationen:

– Det jag skulle vilja förtydliga är att situationen med Hamed endast var en utlösande faktor till varför vi är många som vill göra förändringar i klubben. Det har varit ett missnöje på flera håll över tid. I övrigt vill jag inte säga så mycket, delvis eftersom det är en pågående process och delvis känsligheten i detta för hela vår förening och främst människorna inblandade. Det här berör ju inte bara en eventuell ordförandeavgång eller att vi får ny tränare, följderna påverkar hela föreningen, och i det såklart också vår trupp, säger Stenberg och fortsätter.

– Det finns så mycket driv och Kungälvshjärta i och runt klubben som bara vill väl, framförallt i detta. Det må skildras som kaos och drama, men i grunden handlar det ju om en stark framåtsträvan och vision för KHK. Sen förstår jag att det blossar upp och att folk undrar, men utan att ha pratat med andra i klubben är jag inte beredd att säga mer.

Enligt uppgifter till Handbollskanalen ska över 90 personer redan ha skrivit på namninsamlingen om att rösta bort Mikael Bengtsson som ordförande, något Stenberg inte vill kommentera.