Bengtsson bemöter kritiken: ”Måste kunna ha högt i tak”

Annika Wiel Hvannberg och Hamed Khazrai. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Det råder kaos i Kungälvs HK. Klubbens ordförande Mikael Bengtsson står i centrum för det hela och nu kommenterar han den kritik som riktats mot honom.

Hamed Khazrai sa i förra veckan upp sig som huvudtränare för Kungälvs HK, detta som en följd av hur han behandlats av klubbens ordförande Mikael Bengtsson.

– Det här är egentligen mellan mig och berörda parter, men jag kan inte jobba på den typen av arbetsplats eftersom jag tycker inte att man behandlar sin personal på det viset. Skulle du bli behandlad så av din chef som jag blev behandlad hade din chef fått sparken. Men så fungerar det inte i en förening, sa Hamed Khazrai till Handbollskanalen.

Nu har Handbollskanalen pratat med Bengtsson, som kommenterar våra uppgifter om vad som hänt i klubben och den kritik som riktats mot honom.

Våra uppgifter säger att du började skicka kristiska sms till Khazrai efter en förlust. Stämmer det?

– Vi brukar alltid diskutera matcher efter att de är slut. Det var inte första gången det hände och det var inte första gången vi hade olika åsikter heller.

Vad stod det i dina sms?

– För det första var det jag, vår elitansvarige Håkan Fredén och Hamed i den här sms-konversationen. Jag och elitansvarige ifrågasatte en del spelval, spelarval osv. Det har gjorts många gånger. Anledningen till att jag blev förbannad var eftersom vi mer eller mindre blev ombedda att inte lägga oss i. Det gjorde att jag frågade om vi som ansvariga inte fick ha åsikter och att då kanske man inte ska vara i den här verksamheten. Ungefär så.

– Sen har jag varit väldigt tydlig att jag vill jobba med Hamed, jag gillar honom som person och som tränare. Men man måste kunna ha högt i tak, vilket vi var överens om när vi skrev nytt kontrakt med honom. Men jag kanske uttryckte mig tufft, vad vet jag. Jag tycker nästan att det ingår i spelets regler. Men jag bad också om ursäkt om han upplevde att jag tog till för hårda ord. Jag förstår att Hamed i sin frustration blev förbannad på mig och sen valde han att berätta för Håkan Fredén att han inte ville fortsätta. Då skrev jag till Hamed att det var jättetråkigt.

Efter sms-skickandet fram och tillbaka kallade Khazrai till ett möte, ett möte du inte dök upp på. Stämmer det?

– Jag sitter i andra styrelser och hade då ett inbokat styrelsemöte med revisorn i bostadsrättsföreningen. Det drog ut på tiden och då meddelade jag elitansvarige att jag kommer om jag hinner. Elitansvarige sa då att han löste det själv.

Handbollskanalens uppgifter säger att Khazrai hela tiden lyckades behålla en god ton i sms-konversationen, något Bengtsson inte lyckades med.

– Det är svårt att säga, det är jättesvårt att tolka i sms vad som menas. Jag gillar egentligen inte att kommunicera på det sättet. Hamed använde inga svordomar, men det gjorde inte jag heller. Jag sa egentligen bara ’tycker du verkligen att vi ska hålla käften?’ och det var nog det tuffaste.

– Sen förstår jag att tjejerna är förbannade på mig och de får jättegärna vara det. Men det löser ingenting att jag avgår, inte nu. Vi har det ganska tufft och behöver få mycket på plats för att föreningen ska överleva. Jag har varit garant kring vissa saker och det riskerar att fallera om jag blir tvungen att avgå. Och det är av den anledningen som jag inte avgår just nu, jag vill verkligen fullfölja till september det som jag har åtagit mig. Men det är inte jag som bestämmer det.

Khazrai själv har varit väldigt fåordig kring det som har hänt, men han berättade att ni hade ett möte i vintras där han bad om två saker: att du och Håkan Fredén visade er på deras träningar och att damlaget fick en mental coach. Enligt honom hände inget av det. Varför inte?

– Det stämmer att vi hade ett möte, absolut. Styrelsen har beslutat att det är i första hand sportchef (Håkan Fredén) som för den dialogen och jag ska inte ha handen i alla syltburkar. Jag är inte insatt i allt det där.

– Men jag är den första att skriva under på att jag inte varit på deras träningar och att jag inte vet vad de tränar på. Men jag ser å andra sidan alla matcher.

Enligt Handbollskanalen uppgifter har över 90 personer redan skrivit under på namninsamlingen som handlar om att avsätta Bengtsson som ordförande.

– Har de 90 namnunderskrifter så kommer det bli ett extra årsmöte inom två månader, så säger stadgarna. Men vi har över 400 röstberättigade i klubben som är över 18 år. Och 90 röster är 90 röster. Jag har inte sett några namnunderskrifter ännu, men jag har sett att det finns flera ansökningar om medlemsskap, men de har kommit in sent och det kan de inte göra kopplat till det här, säger Mikael Bengtsson och avslutar:

– Jag sitter inte i föreningen för min egen skull, jag tjänar inte en krona på det här. Jag sitter som ordförande eftersom jag har ett stort hjärta för klubben.