Önnereds damer tog skakig seger

Fanny Elovson. Foto: Michael Erichsen/ Bildbyrån.

Efter en stark säsong som slutade med en tredjeplacering har Önnereds damer tippats bli ett toppenlag detta spelår. Idag gällde att motsvara dessa förväntningar när Hallby kom på besök till ÖHK-hallen. Men senast lagen möttes vann smålänningarna med ett mål av Emma Johansson i den absoluta slutsekunden. 

Första halvlek kan kategoriseras som målmissarnas stund på jorden. Det gällde båda lagen men allra mest Hallby där hela laget tycktes beväpnat med ofarliga gummiarmar. Efter 16 minuter hade Hallby endast lyckats sätta bollen i mål en enda gång.

Trots att även Önnered hade problem med målskyttet så gjorde de ändå 11 mål. Önnered hade ett klart övertag hela halvleken, inte minst för att man har fler spelare än Hallby som vågar och skjuter mycket, till exempel den för Önnered så viktiga Fanny Elovson.

Hallby såg ingen annan råd än att börja chansa med 7-6 spel. En riskabel taktik som ändå gav Hallby lite häng i halvleken.

Halvtidsresultat:- 11 – 6

Andra halvlek började bra för Önnered, snart var man uppe i sju måls ledning och ingen trodde på något annat än en bekymmersfri seger för Önnered.

Men så hände något. Hallby fick några enkla mål samtidigt som deras målvakt Christina Lövgren Hallberg spelade upp sig. När sedan Önnereds skytte plötsligt tappade massor av effektivitet, ja då var det egentligen inte så konstigt att Hallby efter 56 minuter hade segat upp sig till 18 lika.

Nu var det nerver som gällde. Hallen kokade och Önnered samlade till sist ihop sig för en rättvis men skakig seger. En seger som kan tillskrivas Önnereds bredare och starkare trupp. Ikväll var Fanny Elovson planens bäste tillsammans med målvakt Jenny Sandgren (39 i räddningsprocent), speciellt första halvlek.

I Hallby gick det mycket upp och ner. När laget hade flyt, då var det Elin Johansson och Emma Wahlström som glänste.

Slutresultat: 22 – 19

Önnered:  Linn Hansson 8, Fanny Elovson 6, Evelina Källhage 3, Moa Boqvist 2, Siw Aabech 2, Ella Sjöberg 1

Hallby: Emma Wahlström 6, Elin Johansson 5, Nora Edin 3, Hanna Wedenby 2, Linnea Sundholm 2, Isa Franzén 1

Anders Hilmersson