Matchens tre stjärnor: Lugi HF–Kungälvs HK

Cornelia Dahlström. Foto: Andreas Sandström / BILDBYRÅN

Lugi HF och Kungälvs HK kryssade, 25–25, i Handbollsligan dam. Handbollskanalen har utsett matchens tre bästa spelare.

Tre stjärnor – Moralen i Kungälvs HK

Det hör inte till vanligheterna att jag ger tre stjärnor till något annat än en spelare. Men kombinationen av att spelarna i den här matchen verkade ha någon slags inbördes tävling i vem som kunde stå för flest tekniska fel och det faktum att Kungälv kom tillbaka fint så är det svårt att ge en specifik spelare högsta betyg.

Däremot imponerade Kungälvs moral – att komma tillbaka från det stora underläget i paus (Lugi ledde med 15–9 efter 30 minuter) till oavgjort (och med häng på två poäng), framförallt med tanke på att de borde känt sig rätt pressade, det är imponerande. Samtidigt inte förvånande med just det här laget där ledarduon Hamed Khazrai och Annika Wiel Hvannberg ska ha beröm för comebacken.

Två stjärnor – Cornelia Dahlström

Den enda utespelaren som inte gjorde fler tekniska fel och tog fler märkliga beslut än hon gjorde poäng. Dahlström betyder så mycket för det här laget och det är lätt att förstå varför – hon gör mål, hon gör assist, hon drar på sig bevakning och hon bidrar med moget försvarsspel. Nio mål och tre assist blev det till slut för Lugis MVP.

En stjärna – Victoria Solli Berg

Det är viktigt att nämna att majoriteten av Solli Bergs räddningar kom i den första halvleken och att avsluten från Kungälv då var under all kritik. Men norskan gjorde fortfarande vad hon skulle och när Lugi såg ut att förlora matchen på slutet klev hon på nytt fram med ett par viktiga räddningar, räddningar som räddade en poäng åt hemmalaget. Totalt blev det 14 räddningar och 38 i räddningsprocent för Solli Berg.