Målkalas för Sävehof i hemmapremiären

William Andersson Moberg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Idag begav sig HF Karlskrona till Partille för att ta sig an IK Sävehof i den andra omgången av Handbollsligan. Inför mötet hade Sävehof med sig en vinst i premiärmatchen mot Ystads IF, medan Karlskrona föll i nykomlingsmötet mot Amo HK.

Matchen inleddes förhållandevis jämt och lagen bytte mål med varandra. Men efter drygt åtta minuter lyckades Sävehof göra ett litet ryck efter en del slarv av bortalaget och 4–4 blev snart 7–4.

Det var ett relativt högt tempo i matchen och Karlskrona lyckades krympa hemmalagets avstånd och 10–7 blev snart 10–9. Sävehof var starka de tio sista minuterna och skaffade sig ett övertag inför den andra halvleken.

Karl Jönsson imponerade och var bortalagets främsta målskytt i första halvleken med tre fullträffar. I hemmalaget var de främsta målskyttarna Gustaf Wedberg och William Andersson Moberg. Båda spelarna lyckades skrapa ihop fem mål vardera.

Halvtidsresultat: 17–12

Sävehof gick ut starkt i den andra halvleken och visade återigen upp sin stora bredd i truppen. Karlskrona hade svårt att minska avståndet och fick en del utvisningar och straffar emot sig. Bortalaget tvingades ta ut målvakten i anfallsspelet, vilket resulterade i att hemmalaget skickade in några lätta mål i öppen kasse.

Oscar Sävinger övertygade och efter några räddningar var segern snart ett faktum. Karlskronas Olafur Gudmundsson kom inte till spel i den andra halvleken (förutom ett straffkast), vilket såklart påverkade bortalagets anfallsspel. Däremot stod Karl Jönsson upp bra mot ett skickligt Sävehof och gjorde sju mål totalt.

I hemmalaget var det spridda skurar i målprotokollet. Den klart bästa spelaren och lagets främsta målskytt var William Andersson Moberg med elva fullträffar.

Slutresultat: 35–26