H65 Höör förlänger med Ola Månsson – ytterligare tre säsonger

Ola Månsson testar talangen Emely Persson på vänsterkanten. Foto: Christoffer Borg Mattisson

Ola Månsson tog över tränarposten i H65 Höör 2016 och redan ett halvår senare tog klubben sitt första SM-guld. Nu meddelar klubben att de förlänger hans kontrakt till 2024.

Ola Månsson har skrivit på ett nytt treårskontrakt och stannar därmed i H65 Höör till 2024. Klubben skriver i ett pressmeddelande:

”Kontinuitet och stabilitet är viktiga parametrar i idrottens värld. När Ola Månsson nu skrivit på ett treårskontrakt med H65 Höör är det inte en överdrift att påstå att klubben får just detta”.

Förra säsongen tog sig H65 Höör till SHE-final och klubben har tillhört toppskiktet under de senaste åren, mycket tack vare sin tränare.

– För mig personligen känns det som ett jättebra beslut. Jag trivs väldigt bra i H65 Höör och får arbeta med precis det jag vill, säger Ola Månsson i pressmeddelandet.

– När man varit så lång tid i en klubb som jag redan har varit spelar det inte så stor roll om det blir fem eller åtta år. Det krävs alltid förändringar i en grupp för att utvecklas, men det behöver inte vara på tränarsidan. Vi har en enorm kontinuitet på ledarsidan som jag tror skapar en trygghet, fortsätter han.

Årets trupp kommer att behöva klara sig utan OS-spelaren Emma Lindqvist, som blivit proffs i Danmark, och långtidsskadade Isabelle Andersson, som hoppas kunna vara tillbaka till slutspelet.

– På spelarsidan finns en planerad omsättning av spelare med tanke på klubbens filosofi; att hitta talanger, etablera dem på hög nivå för att sedan låta dem gå vidare. Hela startsjuan i SM-finalen 2017, som tog guld, har gått vidare i karriären, säger Ola Månsson.

– Vi har absolut utvecklas. Inget snack. Det är numera vi, Skuru och Sävehof som gjort upp om guldet de senaste åren. Vi har spelat tre av fyra finaler och hoppas fortsätta göra det även i framtiden, avslutar han.

På lördag inleder H65 Höör säsongen med hemmamatch mot AIK i Svenska Cupens första omgång. Den matchen sänds på Solidsport.

Ola Månssons resultat i SHE med H65 Höör:

2017: SM-guld, Final i Challenge Cup

2018: SM-silver. CL-kval, gruppspel i EHF-cupen

2019: Semifinal, kvalrunda tre i EHF-cupen

2020: Seriesegrare, inställt slutspel, kvalrunda två i EHF-cupen

2021: SM-silver, kvalrunda tre i EHF-cupen