Ulrika Toft Hansen gjorde fyra mål i debuten – men förlorade

Ulrika Toft Hansen. Foto: Germany 2017/Marco Wolf

Det fanns fler positiva blågula händelser igår utöver VM-vinsten. Nämligen att Ulrika Toft Hansen spelar matchhandboll igen. Fyra mål blev det för mittsexan för sitt Paris 92 hemma mot Besancon. Dessvärre för svenskan så förlorade Paris med 28-33 (13-19).

31-åringen som födde barn i juli var tillbaka på handbollsplanen igår igen. Nu i Paris 92, som ligger åtta i franska ligan, med vilka hon skrev för knappt två veckor sen. Och drygt ett år efter att hon gjort sin sista match med Team Esbjerg var det alltså dags för en ny match.

Det måste ha varit en tänd Toft Hansen för det tog bara två minuter för stjärnan att få sin första tvåminutare. Sen tog det ytterligare en kvart innan hon fick göra sitt första mål i comebacken – reduceringen till 7-11 och snart satte hon även 9-11. Men det räckte inte.

För trots ”Ullis” comeback var det bortalaget Besancon, trea i serien, som var det starkaste laget i Paris. Gästerna drog ifrån redan från start och skaffade sig en stor ledning till halvtid med 19-13.

Hemmalaget kom aldrig ifatt och Toft Hansen sköt slutresultatet till förlust 28-33. Men en stark debut för svenskan som gjorde fyra mål på fem försök och även fixade tre straffar till Paris.

I nästa match väntar stor- och svensklaget Brest på bortaplan på lördag kväll kl 20:30.

Tabellen >>

LÄNK: Statistik från matchen via franska ligaförbundet LFH