Nykomligen Hallby upp i toppen av söderettan

IF Hallby dam. Foto: Peax Svensson

Det bjöds på två stora överraskningar igår i damernas divison 1 södra. Först förlorade serieledarna Ystad hemma mot jumbon Karlskrona Flottan. Sen gick nykomlingen Hallby upp i ny serieledning efter vinst mot Somby/Skövde med 28-25.

Jönköpingslaget Hallby har gått som tåget i söderettan. Igår plockade laget in sin tionde vinst på 13 matcher (tre förluster) när de hemmaslog tabellfyran Somby/Skövde med 28-25. Därmed tog sig laget överraskande upp till toppen av tabellen.

– Jag hörde det. Det är inget vi hade kunnat förvänta oss, säger Hallbys Elin Johansson till Jnytt.se

Den explosiva högernian Elin Johansson från Eksjö gjorde hela 13 mål i segermatchen och utsågs till matchens lirare. Det var en match där hemmalaget låg under en bra bit in i första, men som kom vändningen och i andra halvlek skaffade sig Hallby en trygg buffert på några mål, som Somby/Skövde inte kunde störa.

– I början av säsongen sade vi att vi vill bara hålla oss kvar. Men nu har vi överträffat vad vi förväntade oss så att det klart att vi siktar lite högre, säger Johansson till Jnytt.se.

I kvällens andra matcher i division 1 södra förlorade även, också överraskande, dåvarande serieledarna Ystad hemma mot Karlskrona Flottan med 23-25. Det var Flottans blott andra vinst för säsongen, och Ystads andra förlust.

I omgångens sista match var det viktigt bottenmöte runt kvalstrecket för BK Heid och RP Linköping. Där blev det Linköping, som låg och ligger kvar på strecket, som vann bortamatchen med 26-21. Därmed skaffade östgötarna tre poängs marginal ner till just Heid under strecket.

Tabellen >>