EXTRA: Ulrika Toft Hansen skriver på för Paris 92

Ulrika Toft Hansen. Foto: Germany 2017/Marco Wolf

Den svenska stjärnan Ulrika Toft Hansen har äntligen fått skriva på för franska ligasexan Paris 92. Övergången har legat i luften i flera veckor, och redan sedan ett år tillbaka, och är nu i hamn, rapporterar klubben på sin hemsida.

Redan för ett år sen försökte Ulrika Toft Hansen och hennes agent få till en övergång till det franska huvudstadslaget. Då hade parisarna redan fullt på linjen med rumänska stjärnan Crina Pintea, franska Sophia Ferhi och akademispelaren Mabana-Ma Fofana. Men i december lämnade Pintea klubben för ungerska storlaget Györ, vilket öppnade upp en plats för den svenske mittsexan.

31-åringen som i juli blev mamma för andra gången tillsammans med maken Henrik Toft Hansen spelade senast för Team Esbjerg i januari 2018. Men då Henrik Toft Hansen blev klar för Paris SG inför den nuvarande säsongen har svenskan också flyttat med till den franska huvudstaden – och förklarligt nog erbjudit sina tjänster till Paris 92.

Hon har tränat med klubben i flera veckor och nu är det alltså officiellt att hon tillhör truppen, rapporterar klubben på sin Twitter.

Det är oklart hur länge kontraktet sträcker sig men det verkar, enligt klubbens Wikipedia-sida, som att hon kommer att få använda tröja nummer 5.

Ulrika Toft Hansen startade sin karriär i hemmaorten Bankeryd. Sedan dess har hon hunnit med spel i Hallby, Heid, Sävehof, Esbjerg, Randers, Buxtehuder och Esbjerg igen.