Tidigare landslagsspelare till svensklaget

Helene Fauske. Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån

Måltjuven Helene Fauske är redo för nya utmaningar nästa säsong. Den tidigare norska landslagsspelaren lämnar Brest Bretagne och ansluter till svensklaget, Les Neptunes de Nantes.

Hélène Fauske var med och tog VM-silver med Norge 2017, men tre år senare meddelade niometersspelaren att hon lämnar landslaget. Åren utanför landslaget har dock inte varit särskilt dåliga. Fauske blev skyttedrottning i Ikast Håndbold 2021 och därefter bar flyttlasset av till Frankrike.

I Brest Bretagne har Fauske utvecklats till att bli lagets mesta målskytt, och vann skytteligan i såväl den franska ligan som Champions League förra säsongen. Därmed kan man förstå att hon blivit en eftertraktad spelare på marknaden.

Nu står det klart att Fauske lämnar Brest Bretagne efter säsongen, och ansluter till Les Neptunes de Nantes.

– Jag är mycket glad över att kunna meddela mitt byte till Neptunes de Nantes och att gå med i detta spännande och ambitiösa projekt. Jag är övertygad om att vi kan prestera bra i Nantes, säger hon till klubbens hemsida.

Helle Thomsen är huvudtränare för laget och ser framemot att få in Fauske i truppen.

– Hélène är en mycket komplett toppspelare, säger hon till klubbens hemsida.

Flytten till Les Neptunes de Nantes innebär att Fauske blir lagkamrat med en svensk kvartett; Carin Strömberg, Nathalie Hagman, Anna Lagerquist och Jessica Ryde.

Avtalet med Les Neptunes de Nantes sträcker sig till 2025.