Franska klubben Angers SCO i sorg efter plötsligt dödsfall

Angers SCO Handbal förmeddelar i ett pressmeddelande sin sorg över det plötsliga dödsfallet av Guillaume Mouret, klubbens fystränare.

I pressmeddelandet skriver klubben att presidenterna för Angers SCO Handbal – Saïd Chabane och Christophe Maniable – alla chefer, spelare, klubbpersonal och frivilliga skickar sina mest uppriktiga kondoleanser till Guillaumes fru Marie Pierre Mouret, hennes barn, hennes familj och nära och kära.

Det var under ett träningsläger i Villevêque i Frankrike, cirka 15 kilometer från Angers, som dödsfallet skall ha inträffat. Det var i vattnet vid orten som det tragiska hände då Guillaume Mouret hjälpte en av spelarna i vattnet som hade stött på svårigheter. Han ska då själv känt obehag och drabbats av plötsligt hjärtstopp. När han togs upp ur vattnet kunde han dessvärre inte återupplivas av de brandmän som kommit till platsen. En obduktion kommer att utföras i början av nästa vecka för att ta reda på de exakta orsakerna till tragedin, skriver den franska tidningen Ouest France.

Guillaume Mouret hade varit i klubben under många år där han bland annat ansvarade för spelarnas fysiska förberedelser under två säsonger. Guillaume Mouret blev 43 år gammal.