Gabriel Gegerfelt tar sig till Tønder

Gabriel Gegerfelt i Varbergtröjan 2018. Foto: Magnus Lejhall/Bildbyrån.

Hans senaste svenska klubbadress var HK Varberg. Ifjor spelade Gabriel Gegerfelt i Tyskland och utlandssejouren fortsätter för 26-åringen. TM Tønder i den danska andraligan välkomnar niometaren nästa säsong.

Gegerfelt med Vårgårda IK-rötter har rört på sig en hel de senaste åren. Efter JSM-guld och elitseriedebut med IK Sävehof tog han sin utveckling till HIF Karlskrona, Anderstorps SK och HK Varberg.

När Varberg avancerat till Handbollsligan flyttade Gegerfelt vidare till Tyskland. Till hösten får en smak på ännu en liga och ännu ett land hos TM Tønder.

– Jag ser fram emot att pröva krafterna i dansk handboll och få vara med om att bygga upp ett nytt lag med många unga spelare, säger Gegerfelt till klubbens hemsida.

Klubben på södra Jylland var nära att gå upp till eliten våren 2019 men föll i playoff mot KIF Kolding. Säsongen som gick var ett kliv tillbaka. Tønder slutade nia, trots att Felix Kasch nätade över 100 gånger.

Svensken på vänsternio flyttar vidare men högernian Gegerfelt säkrar blågul närvaro och lite extra anledning att följa lagets framfart även till hösten.

Länk: TM Tønder henter svensk forstærkning til højre side