TV-tisdag: Kvalspel och Sävehof i EL-retur

Gustaf Wedberg nätade tolv gånger borta mot Hannover-Burgdorf. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

IK Sävehof har fyra mål att hämta in på TSV Hannover-Burgdorf i playoff-returen i Partille Arena. Kval till Handbollsligan fortsätter när Vinslövs HK och VästeråsIrsta vill upp medan IF Hallby och HF Karlskrona vill stanna kvar i högsta serien.

Sävehof hoppas att pricka formen och lösa försvarsspelet ännu bättre jämfört med bortamatchen i EL-slutspelet. Om det kniper kan gulsvart hämta inspiration från att laget vänt underläge till sammanlagd seger tidigare.

– Inför returen är vi verkligen med. Om vi gör en kanonmatch så kan det bli jämnt och sedan vet man aldrig hur det blir med nerver på slutet. För två år sedan torskade vi med sex mål borta mot Kadetten (Schaffhausen) och sedan vann vi med sex mål på hemmaplan, så jag känner att vi i högsta grad är med och att vi fick med oss ett väldigt bra resultat, säger tränaren Michael Apelgren till klubbens hemsida.

Vinslöv och VästeråsIrsta startar med ambitionen att göra en Skånela och skaka upp de högre rankade motståndarna i match ett av fem. Det vill förstås Karlskrona, med tre raka segrar mot VI och Hallby, som var klart bäst av de berörda kvallagen i grundserien sätta stopp för.

Tablån 2 april
European League
(18:45) IK Sävehof–TSV Hannover-Burgdorf, direkt i Handbollsligan Live
Kval till Handbollsligan, herr
(19:00) VästeråsIrsta–HF Karlskrona
(19:30) Vinslövs HK–IF Hallby
Matcherna sänds i Handbollsligan Live