Anton Hellbergs straffräddningar stöttade Kolding i kvalet

Anton Hellberg. Foto (arkiv): Avdo Bilkanovic/Bildbyrån.

KIF Kolding fick en lovande start i kampen för att klara kontraktet. Sønderjyske var smått chanslöst efter paus och Kolding rann ifrån till 32–26,

Nedflyttningsrisken är påtaglig för de inblandade lagen. Å andra sidan är det bara sistaplatsen efter fem omgångar som drabbas av motgången.

Kolding på tolfte plats i grundserien och ç har båda kapacitet för att undvika jumborollen. Men det kräver sin förmåga, som Koldings försvars- och målvaktsspel i andra halvlek för att nå bort från streckdramatiken.

Magnus Brandbyge mellan stolpen i hemmalaget blev matchens lirare och en stor grund i att gästerna bara nätade fyra gånger på 21 minuter i den avgörande fasen.

Anton Hellberg räknade till en hög räddningsprocent (60) med ett starkt inhopp som började med en stoppad straff i matchminut 47. Det blev en straffräddning till och en retur till ännu mera jubel från Koldingklacken medan hemmalaget behåll fyra-fem måls marginal på tavlan.

Andreas Lang blev Sønderjyskes bästa målskytt efter sex lyckade skott och August Wiger utnyttjade tre av sina lägen. I den tidiga tabellen har Kolding förstaplatsen, utan att kunna slappna av än på några veckor. TTH Holstebro är femma och sist med tre matcher kvar att röra på sig.

KIF Kolding–Sønderjyske 32–26 (14–14)
Sønderjyske: Andreas Lang 6, August Wiger 3.