EHF-cupsvep: Magnus Anderssons Porto på väg mot nästa kvalomgång

Magnus Andersson. Foto: FC Porto

I förra veckan publicerade Handbollskanalen en läsvärd intervju med Magnus Andersson. Vars klubblag FC Porto skaffade sig fem plusmål inför returen mot SKA Minsk. Andra, som Mikael Aggefors´ Ålborg, får ta sig an bortaresan med mindre marginal.

Sent på lördagskvällen nätade Antonio Rodrigues Areia tio gånger och Porto sammanlagt 34. Det gav de hårt jobbande vitryska gästerna något att tänka på inför nästa möte.

– Vi har ett bra lag, inte sämre än många lag i Europa. Men vi har alldeles för dålig kvalitet på de andra lagen, sade han till Handbollskanalen.

Storsegrarna i den inhemska ligan slår tillbaka på Porto internationellt, Men Magnus Andersson räds inte de namnkunnigare motståndarna som kan vänta i nästa omgång.

– Det är svårt att bara trycka på en knapp och spela bra mot de bra lagen. Sporting är ute i CL och får sin tuffhet där.

– Min stora förhoppning är att komma in i Europacupen och förhoppningsvis även komma in i gruppspelet i EHF-cupen. Men det är också många många duktiga lag i tredje omgången. Skulle man gå dit kan man få THW Kiel, Berlin, Hannover, danska lag, Malmö, spanska lag. Så då är prognoserna inte lika stora.

Handbollskanalen: Har ni nån chans att rubba ett Kiel?

– Nae, det ska vi ju egentligen inte ha, det har vi inte, sade Andersson med goda förhoppningar, som nu ser ut att infrias, inför dubbelmötet med Minsk.

– Det är lite dagsform som avgör och just nu är vi ganska duktiga.

Det ryska publiklaget Spartak Moskva är också på god väg mot omgång tre efter 28–23 halvvägs mot BSV Bern.

Schweiz har stark besättning med tre lag i den aktuella kvalrundan. Kadetten Schaffhausen slog ZTR Zaporozhye med 30–27 borta medan Pfadi Winterthur får kämpa mer för avancemang kommande vecka.

Öppningsfajten, mot Ålborg och Mikael Aggefors blev dock så jämn, Ålborgseger med två bollar att Winterthur kan hysa goda förhoppningar inför det som väntar om en vecka.

EHF-cupen 6 oktober
Vojvodina–Aalsmeer 29–21
Riko Ribnica–Selfoss 30–27
Sport36-Komlö–Olympiakos 34–29
Ålborg–Pfadi Winterthur 31–29
Constanta–Plzen 28–21
Spartak Moskva–BSV Bern 28–23
OCI-Lions–Alpla HC Hard 23–23
FC Porto–SKA Minsk 34–29
ZTR Zaporozhye–Kadetten Schaffhausen 27–30

Resultat och matchfakta hos EHF >>

Text: Fredrik Hasselgren & Fredrik Palmqvist