Alingsås kan förlora stora pengar på Europaspel

Alingsås spelare deppar efter handbollsmatchen i Handbollsligan mellan Alingsås och Redbergslid den 8 oktober 2020 i Alingsås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN

Alingsås HK beräknade att göra mellan 200-500 000 kronor i vinst på årets deltagande i European League-gruppspelet. I takt med Coronan väntas nu klubben förlora lika mycket pengar, det rapporterar Aftonbladet.

De europeiska turneringarna kan både ses som en möjlighet till att träna upp sina sportsliga muskler mot tungt motstånd och en möjlighet till att skapa skrammel i klubbkassan. Men det senare gäller inte i år.

Alingsås HK hade räknat med att göra upp till en halv miljon kronor i vinst på årets gruppspel i European League, men i takt med att Corona har svept in och ödelagt läktarna räknar den svenska klubben istället med att kunna backa upp till en halv miljon.

Just uteblivna publikintäkter, dyrare resor och covid-tester är anledningar till smällen, skriver Aftonbladet.

– Vi kommer att göra ett minus på mellan 200 000 och 500 000 kronor, till en redan galet ansträngd ekonomi, säger AHK:s sportchef Christer Mårtensson till Johan Flinck på Aftonbladet.

– Det kommer att bli en rejäl förlust hur bra vi än gör det. Jag är glad i dag att vi har en ordnad ekonomi sedan flera år tillbaka. Annars vet jag inte var vi hade varit, fortsätter Mårtensson i Aftonbladet.

LÄNK: Smällen – går minus på att spela i Europa