Betting på handboll: Hur fungerar det?

Foto: Robert Boman / BILDBYRÅN

Denna artikel är framtagen av Betting.com

Handboll är en sport som är lika älskad av män såväl som kvinnor, unga såväl som äldre. Det är det inget konstigt med alls. Det är en fruktansvärt underhållande och intensiv sport där resultatet kan variera oerhört mycket från match till match. Det som skiljer sporten mest från andra traditionella sporter som till exempel fotboll, är just det faktum att ett lag kan få enormt många mål under en enda match! Dess popularitet har såklart även fått bettingintresserade att börja älska sporten. Oavsett om du är nybörjare på onlinebetting eller har erfarenhet sedan tidigare av andra sporter, är handbollsspel helt enkelt det perfekta tillskottet.

Betting på handboll

Handboll är på väg att bli en av världens mest älskade sporter, och det går snabbt. Den liknar ingen annan sport, samtidigt som det är en kombination av andra sporter – i en enda sport… Därför gör det handboll till idealiska sporten för sportsbetting om du redan älskar andra spel som ishockey, basket eller fotboll.
Samtidigt som den kanske först verkar vara komplicerad, är reglerna faktiskt ganska enkla och det tar inte lång tid att förstå hur spelet fungerar. Detta underlättar det även för dig som är sugen på att betta på sporten att lära dig strategierna för att öka dina vinstchanser.

Den viktigaste strategin är att vara uppmärksam, då handboll är en sport som går snabbt och det krävs att du håller koll på vad det är som händer under matchen för att kunna analysera. Som tidigare nämnt resulterar en handbollsmatch oftast i ett stort antal mål, där målrekordet ligger på 93 mål (!). Just därför bör du hålla koll på hur lagen spelar och var spelares strategier.

Odds & Strategier

När man bettar på handboll kan man välja mellan att spela på vinnaren och resultatet, eller på antal mål, handikapp och resultat i halvtid och vid fulltid. Du kan också betta på vilket lag som kommer vinna eller vilken nation du tror vinner mästerskapet. Vilket alternativ du väljer beror såklart på vad du känner dig mest säker med, men det varierar också beroende på vilken spelsida du spelar på.

Eftersom spelet går ut på att de bägge lagen ska göra så många mål som möjligt kan även saker ske rätt snabbt under en match. Ett lag kan gå från 0 poäng till 10 på väldigt kort tid. En fördel med detta är att du enkelt kan chansa på hur många mål du tror det kommer göras under en specifik match. Det är ett perfekt sätt att komma igång med ditt spelande innan du avancerar det. I början av matchen kommer spelsidan nämligen lägga en poänglinje baserat på hur många poäng de tror varje liga kommer få. Då behöver du inte göra mer än chansa på huruvida slutresultatet kommer att ligga under deras poänglinje eller ovanför.

Oavsett hur du väljer att betta på en match kräver det att du har gjort din efterforskning innan. Investera din tid i att kolla på tidigare matcher med lagen, läsa på om spelarna och allmänt bli klokare på handboll. Ju mer du läser på desto högre chanser får du för att vinna!