Div 1 Norra herr färdigspelad – Silwing/Troja och Skuru till kval

Jakob Nilsson i Mantorp. Foto: Viktor Ljungström Viktorljungstrom.se

Även herrarna har idag spelat färdigt Div 1 Norra. Nu när dammet har lagt sig kan vi se att det blir Silwing/Troja och Skuru IK som ger sin i allsvenskt kvalspel. 

Bodens BK HF var sedan tidigare direktkvalificerade, men två kvalplatser låg i potten. Inför sista omgången var det Silwing/Troja och Skuru som hade bäst chans, och det var slutligen också de som lyckades.

Silwing/Troja gjorde upp med HK Eskil som i andra änden kämpade för att undvika kvalspel neråt. Stockholmarna visade ingen nåd och besegrade Eskil på bortaplan med 30-33. Bästa målskytt här var Silwing/Trojas Patrik Sandberg som hängde dit 9 hinkar.

I Ekhammarhallen tog sig Kungsängen SK an Skuru IK, och här var det helt jämt skägg. Matchen slutade 26-26. William Svensson för Kungsängen och Eric Fornander för Skuru gjorde 6 mål vardera. Det lilla poängtappet gjorde att Silwing/Troja smet om Skuru upp på andraplatsen.

De som sökte sig till Klämmestorphallen i Mantorp bjöds idag på en målbonanza som hette duga. Mantorp, som teoretiskt sett riskerade att hamna på kvalplats, öppnade dammluckorna fullt mot tabelljumbon Tyrold. Ett svettigt sekretariat kunde slutligen fastställa resultatet 47-34. Det är alltså mål var 44:e sekund, i 60 minuter. Matchens bästa målskytt var Tyrolds Max Ahlstrand som satte 12 raketer.

I kvalet kommer Silwing/Troja ställas mot HK Ankaret medan Skuru får möta Vinslövs HK.

Resultat omgång 22 Div 1 Norra Herr
Kungsängens SK – Skuru IK 26-26
Mantorps IF HF – HK Tyrold 47-34
Täby HBK – HK Cliff 40-23
HK Eskil – HK Silwing/Troja 30-33
IFK Nyköping – Bodens BK HF 25-22
IFK Tumba HK – HF SIF 34-30

Länk till Div 1 Norra Herr