Semifinaldags i Danmark – här är förutsättningarna

Jesper Konradsson. Foto: Skjern Håndbold

Ikväll startar semifinalspelet på herrsidan i Danmark och det är två ovissa uppgörelser som står för dörren. 

Det har varit en tuff, jämn och riktigt stark säsong i den danska ligan. Nu har de fyra bästa lagen utkristalliserat sig och det är föga överraskande följande lag det handlar om:

Ålborg
Bjerringbro-Silkeborg
GOG
Skjern

Semifinalparen ser ut så här:

Ålborg – Bjerringbro-Silkeborg 
Kvällens hemmalag slutade etta i grundserien och har två riktigt bra målvakter i form av Mikael Aggefors samt Kristian Saeverås (tidigare i HK Malmö). Dessutom har de en riktig profil i danske landslagsmannen Henrik Möllgaard. Bjerringbro-Silkeborg har även de gjort en stark säsong och slutade trea i grundserien, mycket tack vare stjärngänget Michael Kundsen, Jesper Nöddesbo, Nikolaj Oris och Nikolaj Markussen.
Ålborg får räknas som knapp favorit i den här semifinalserien, men BSV har mycket kvalitet i laget och kan överraska.

GOG – Skjern
Det blev en andraplats i grundserien för Josef Pujol, Oscar Bergendahl och deras GOG. Väl i slutspelsserien är GOG det lag som imponerat mest men står nu inför en tuff batalj mot ett Skjern som kanske har den högsta högstanivån av samtliga semifinallag. Inte så konstigt kanske med spelare som Jesper Konradsson, Jonathan Stenbäcken, Bjarte Myrhol, Anders Eggert och Thomas Mogensen i laget. Även här känns det ovisst, GOG har mer press på sig men har å andra sidan varit jämnare under säsongen.

Semifinalerna spelas ikväll och med returmöten på söndag.