Officiellt: Ulf Sivertsson återvänder till KIF Kolding

Ulf Sivertsson. Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN

Ulf Sivertsson lämnade OV Helsingborg efter säsongen – nu står det klart att ”Tubbi” återvänder till KIF Kolding, det skriver den danska klubben på sin hemsida.

Den kommande sejouren blir inte Ulf Sivertssons första i KIF Kolding. ”Tubbi” är redan en legendar i Kolding då han var med och förde klubben till fem danska ligaguld, ett silver, fyra cuptitlar och tio finaler. ”Tubbi” har skrivit på ett tvåårskontrakt med klubben.

– Jag är glad över att komma tillbaka till Kolding och KIF. I Kolding har jag haft mina åtta bästa år som tränare med massvis av fina upplevelser: guld, cuptitlar och spel i Champions League. Jag glädjer mig att komma tillbaka till Sydbank arena som är fantastisk och med en otrolig hemmapublik. KIF är klubben i mitt hjärta och jag ska tillsammans med ledarna och laget göra allt för att KIF kommer tillbaka till toppen i dansk handboll, säger ”Tubbi” till hemsidan.

Den här sejouren i Kolding lär bli en större utmaning för ”Tubbi”, eller åtminstone en helt annorlunda sådan. Förra gången var Kolding en storklubb på toppen, nu klarade laget sig med nöd och näppe kvar i högstadivisionen.

LÄNK: 5 dobbelt DM guldvinder, Ulf Sivertsson, tiltræder som ny cheftræner i KIF Kolding