Champions League: Ny teknik introduceras till Final Four

Andreas Nilsson. Foto: Angela Grewe, @angieee11

Om lite mer än en vecka avgörs Final Four i Champions League och lagom till det introducerar EHF en ny teknik som kallas för ”player tracking technology”, det berättar förbundet i ett pressmeddelande.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

EHF menar att den här nya teknologin kommer att ge supportrar, tränare och spelare mer insyn i matcherna än någonsin tidigare. EHF har samarbetat med det tyska företaget Kinexon för att ta fram det här verktyget där alltså information om spelarna och deras aktioner under matcherna kommer att tas fram.

Hur fungerar det då? Jo, under Final Four-matcherna kommer sensorer att finnas i samtliga matchtröjor och i bollen ett chip som gör att all data samlas och registreras. För första gången någonsin kommer supportrar, tränare och spelare att kunna se hur mycket spelarna har sprungit, hur länge de har spelat, de snabbaste löpningarna, högsta hoppen och snabbaste målvaktsräddningarna.

Dessutom kommer bollen att registrera bland annat hur hårda skotten är och var de hamnar. All den här statistiken kommer sedan att levereras till åskådarna i Köln men även till de som följer matcherna hemma i TV-sofforna.
Final Four avgörs i Köln helgen 1–2 juni och lagen som tagit sig till final är Veszprem, Barcelona, Kielce och Vardar.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here