Marcus Dahlin mållös efter flyttmeddelandet

Marcus Dahlin, Mors-Thy. Foto (arkiv): Mors-Thy Håndbold

Mors-Thy tog en tung seger borta mot Århus igår. Det var dock inte den annars målfarliga Marcus Dahlins förtjänst. Efter meddelandet att svensken ska lämna klubben i sommar gick han mållös och skottfattig från segern. Målrikare svenskar fanns däremot i Skjern.

Marcus Dahlin kommer att lämna Mors-Thy Håndbold efter den här säsongen, det bekräftade klubben i ett pressmeddelande igår. Det är oklart om flytten, eller något helt orelaterat, hade att göra med Marcus Dahlins måltorka i gårdagens match i Århus.

Högernian sköt bara två skott, och inget av de gick i mål, när Mors-Thy ändå bortabesegrade Århus – med sin flyttbekräftade målkung Nikolaj Laesö på planen. Siffrorna skrevs till 26-24 för Mors-Thy som därmed klättrade förbi Århus och upp på sista slutspelsplatsen.

Det var även svenskar på plan i Nordsjälland när Skjern tog sin fjärde raka seger i ligan. Bortalagets Jesper Konradsson och Jonathan Stenbäcken gjorde tre respektive två mål när de gröna kunde vinna med 31-25. Sämre gick det för Nordsjällands svenske målvakt Marcus Holmén som bara fick tag på 20 procent av bollarna.

Skjerns vinst knuffar upp laget på tredjeplatsen, medan Nordsjälland alltjämt återfinns längst ner i tabellen.