Arnar Freyr Arnarsson klar för Melsungen

Arnar Freyr Arnarsson.. Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån.

Redan i september kom uppgifter att Arnar Freyr Arnarsson var på väg till MT Melsungen nästa säsong. Nu bekräftar den tyska klubben övergången på sin hemsida. Kontraktet börjar gälla 1 juli 2020 och sträcker sig tre säsonger framåt.

Det blir bara ett år för Arnar Freyr Arnarsson i danska GOG. Den isländska mittsexan är alltså klar för spel hos tyska ligasexan MT Melsungen. Där blir Arnarsson lagkamrat med Johan Sjöstrand och förre Kristianstad-lagkamraten Nebosja Simic.

– Med Arnar Freyr Arnarsson får vi en spelare som har stor potential. Han spelar redan på en respektabel nivå och med tanke på hans bara 23 år tillhör han helt klart framtiden. Detta passar perfekt in i vår strategiska inriktning att samla och utveckla ett lag med fina framtidsutsikter under de kommande åren, förklarar Axel Geerken, MT Melsungens VD.

Den 201 långe mittsexan har haft det aningen tufft sin första tid i Danmark med GOG. I ligan går det trögare än förväntat för laget, som ligger sjua efter tio omgångar. Arnarsson har inte heller rosat marknaden i offensiven där han gjort 20 mål på 33 försök.

Innan GOG spelade Arnarsson tre säsonger med IFK Kristianstad, dit han kom från isländska Fram.