Kristianstad förlorade på nytt i Champions League

Kristianstads Emil Hansson deppar efter slutsignalen. Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN.

Andra Champions League-omgången i grupp D. Andra förlusten för IFK Kristianstad. Svenskarna gjorde en bättre match i Bukarest än vad de gjorde mot GOG, men det räckte inte. Kristianstad förlorade mötet i Rumänien med 25-28 (10-13). 

Så nära, så nästan, så ”bara den hade gått in”. Det är känslan efter Kristianstads andra match i årets Champions League. Det kändes signifikativt för ett lag i, det är synd att kalla ett obesegrat Handbollsliga-lag i motvind, men, i motvind. För varje gång som svenskarna hade häng på Dinamo Bukarest så missade någon ett läge eller satte ett stegfel.

Det började bra för IFK som hade ledningen vid 3-2, innan det vände. Efter ställningen 4-4 var det leka jaga-ledning som gällde för gästerna. Den ledningen växte till tre bollar innan halvleken var över.

I den andra halvleken släppte ändå inte IFK iväg Bukarest och hade tre gånger om bara ett måls underläge. Men då kom misstagen vilket ledde till att Bukarest kunde dra ifrån – då i sin tur kom övertänkandet för Kristianstad. Ett lag som det syns tänker för mycket brukar ofta bli ett långsamt lag och ett slarvigt lag. Då kommer man inte till tillräckligt bra lägen för att vinna en bortamatch i Bukarest i Champions League. Trots att Kristianstads kantspel var effektivt med Halén, Hallén och Chrintz.

Men ännu effektivare var Bukarest skytte i andra halvlek, blandat med en hel del flyt. Det var stolpe in, ribba in, målvakt in, mellan målvaktsben, över målvaktsmittbena. I hemmalagets mål hade de mer tur med räddningarna tack vare iraniern Saeid Heidarirad som storspelade stora stunder.

Leo Larsson skulle komma in för IFK och göra detsamma i slutet av matchen. En vass straffräddning och dubbelräddning senare så var ändå bara Kristianstad två mål bakom med nästan tre minuter kvar – trots femmålsunderläge kort innan.

Men återigen gick det inte vägen för skåningarna. Bukarest höll hela vägen in i kaklet och tog sin tredje poäng på två matcher. För IFK Kristianstad börjar goda råd bli dyra i grupp D och nästa match, borta mot Wisla Plock, måste nästan resultera i en seger för att hänga på i toppen.

Dinamo Bukarest: Alexandru Asoltanei 6, Kamel Alouini 5, Amine Bannour 4, Razvan Gavriloaia 4, Raul Campos Nantes 4, Ante Kuduz 3, Mamdouh Ashem Shebib 2.

IFK Kristianstad: Anton Hallén 5, Valter Chrintz 4, Olafur Gudmundsson 4, Viktor Hallén 3, Adam Nyfjäll 3, Teitur Örn Einarsson 1, Simon Birkefeldt 1, Alfred Ehn 1, Helge Freiman 1, Marc Canellas 1, Emil Hansson 1.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here