Danmark herrar: Segrar för topplagen

Jesper Konradsson. Foto: Skjern Håndbold

Under onsdagen spelades det tre matcher i den danska ligan och det blev idel segrar för topplagen. TTH Holstebro vann enkelt mot TMS Ringsted, Bjerringbro-Silkeborg tog en tung bortaseger mot Ålborg och Skjern utmanövrerade Kolding.

Det börjar dra ihop sig även i den danska ligan och det blev idel favoritsegrar i onsdagens matcher.

TTH Holstebro – TMS Ringsted 30–22
Ligaledaren hade inga större problem med att besegra Ringsted och har ett fast grepp om förstaplatsen. Laget är visserligen endast en poäng före Ålborg på andraplatsen, men med en match mindre spelad. Viktor Östlund gjorde två mål i segermatchen mot Ringsted.

Ålborg Håndbold – Bjerringbro-Silkeborg 33–34
En otroligt jämn och tuff match mellan tvåan Ålborg och femman BSV. Matchen avgjordes inte förrän precis i slutskedet då bortalagets Jacob Lassen satte dit segermålet från kanten.

KIF Kolding – Skjern Håndbold 23–29
Skjern har inte haft en fullt lika vass säsong i år som förra året, men levererar fortfarande bra resultat i ligan. Kolding stod emot hyfsat bra, men när det skulle avgöras visade Skjern klass och vann till slut med sex mål. I Kolding gjorde Andreas Flodman sex mål och Mattias Thynell två, medan Jesper Konradsson gjorde ett för Skjern.