Danmark damer: Full omgång – massor med svenskmål

Anna Lagerquist. Foto: Christoffer Borg Mattisson.

Full omgång i danska ligan innebar att 14 lag var i spel på onsdagen. De sju matcherna bjöd på mängder av svenskmål.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Sju matcher alltså i en fullspäckad dansk handbollskväll och glädjande för oss svenskar är att mängder av svenska spelare gjorde bra ifrån sig.

Skanderborg Håndbold – Köpenhamn Håndbold 24–32
En enkel seger för det regerande mästarlaget. Jenny Alm och Linn Blohm gjorde fyra mål vardera och Hanna Blomstrand pangade dit två.

Ringköbing – Randers HK 21–18
Randers har det fortsatt otroligt jobbigt och har inte alls fått till det den här säsongen. Jamina Roberts fortsätter dock att göra bra ifrån sig och vänsternian gjorde tre mål mot Ringköbing.

Ålborg – Herning-Ikast 17–22
Endast 17 insläppta mål för Herning-Ikast och Jessica Ryde visade varför hon är svensk landslagsmålvakt.

Nyköbing Falster – Århus United 32–21
NFH saknar givetvis gravida Johanna Westberg som före hennes avbrott var hela ligans hetaste spelare. Men i hennes frånvaro tar andra spelare större ansvar, som till exempel systern Emelie (fyra mål mot Århus). Anna Lagerquist gjorde fyra mål och Angelica Wallén tre.

Viborg HK – Ajax Köpenhamn 23–19
Carin Strömberg gjorde två mål och Viborg tog en tung seger i jakten på slutspel. Ajax kämpar vidare för att säkra nytt kontrakt.

Silkeborg-Voel – Odense Håndbold 22–29
En ny enkel seger för seriesuveränen. Ingenting verkar gå att stoppa Odense den här säsongen, som leder ligan med sju poäng före tvåan NFH.

TTH Holstebro – Team Esbjerg 21–33
Team Esbjerg jagar andraplatsen och hade inga bekymmer med att besegra TTH Holstebro på bortaplan. Clara Monti Danielsson gjorde ett mål för serietrean.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here