August Wiger på väg till Sønderjyske?

August Wiger, här i Redbergslids tröja. Foto (arkiv): Michael Erichsen/Bildbyrån.

August Wiger blev kontraktslös under sin första säsong som utlandsproffs, när Århus HB gick i konkurs. Niometaren verkar nu gå vidare i den danska ligan, tidningen Nordschleswiger pekar ut Sønderjyske som hans nästa klubb.

Århus ekonomiska krasch drabbade spelare och ledare i storstadsklubben hårt för ungefär en månad sedan.

– Det var en chock för mig också, vi i truppen hade ingen aning. Vi fick veta det 30 minuter före klubben gick ut med det. Det är blandade känslor, jag vet inte riktigt vad jag ska tänka. Allt behöver sjunka in, men tydligen är det så att klubbarna går ihop och de ska spela med Skanderborgs elitlicens då de har en billigare arena och andra ekonomiska fördelar, sade Wiger då till Handbollskanalen.

Alternativet med Skanderborg ser dock inte ut att gå i lås för den tidigare Redbergslidspelaren. Enligt uppgifter till Nordschleswiger är det istället Sønderjyske som väntar på att offentliggöra ett kontrakt.

– Jag har ingen kommentar till det, säger sportchefen Simon Hajdu Lindhardt till tidningen.

– Det är en otroligt spännande spelare som vinner många man-man-dueller. Det skulle vara spännande om vi lyckats få hit honom, fortsätter Hajdu Lindhardt när Wiger kommer på tal.

Sønderjyske knep sjundeplatsen i ligan och är för närvarande igång med slutspel. Ett lyft från Århus som slutade tolva innan krisen blev konkret.

Länk: SønderjyskE rüstet für den Rückraum noch einmal nach