Extra: Jonas Källman lämnar Pick Szeged

Jonas Källman. Foto (arkiv): Avdo Bilkanovic/Bildbyrån.

Jonas Källman var ett aktat namn internationellt långt innan han skrev på för den ungerska storklubben 2014. Sju år senare tar han av sig kaptensbindeln och lämnar Pick Szeged som en mäkta populär klubbikon.

Pick Szegeds hemsida rapporterar att klubben och Växjösonen går skilda vägar. Laget har gjort sitt bästa för att utmana Veszprem på den ungerska tronen, lyckades 2018 och vann cupguldet 2019 framför den värsta konkurrenten. Mycket med Källmans hjälp, precis som i lagbygget som lyfte EHF Cup-pokalen samma vår som han anlände.

– Det är varje tränares dröm att arbeta med en spelare av denna förmåga och mentalitet. Jag fick uppleva det, jag var Jonas Källmans tränare i sju år. Han är tacksam för vad han gjort för klubben eftersom hans professionalism är exemplarisk.

Vi har fortfarande en stor utmaning framför oss i år, och när jag känner honom vet jag att vi tillsammans kan avsluta säsongen snyggt och effektivt, säger Szegeds tränare Juan Carlos Pastor till klubbens hemsida efter Källmans farväl.

I Szegedtröjan bidrog Källman bland annat med 325 mål i Champions League. Allt i allt innehåller 17 CL-slutspel. När Sportbladet intervjuade 39-åringen för en dryg månad sedan lutade han åt ytterligare en säsong på den stora scenen.

– Jag hoppas kunna spela ett år till, som då blir mitt sista, sade Källman till tidningen.

Det året blir isåfall åtminstone inte i Pick Szeged.

Länk: KÖSZÖNJÜK, JONAS KÄLLMAN