Ålborg mästare i Danmark – svenska matchvinnare

Lukas Sandell. Foto: Aalborg Håndbold

Ålborg HB är danska mästare för tredje året i rad – och sjätte gången i historien. Detta sedan laget vann den avgörande matchen mot Bjerringbro-Silkeborg. Stor segerorganisatör blev svenske Felix Claar med sina nio mål.

Vilken säsong Ålborg har stått för. Nyligen tog man ett silver i Champions League som första nordiska klubb någonsin. Nu är man återigen danska mästare.

Det var faktiskt inte riktigt något snack om saken i det avgörande mötet med Bjerringbro-Silkeborg. Ålborg ledde matchen från start till mål, och hade som mest en niomålsledning, innan slutresultatet skrevs till 32–26.

När domaren satte visslan i munnen och förkunnade att Ålborg kunde jubla hade Felix Claar varit den stora förgrundsfiguren. Svensken stod nämligen för hela nio mål – flest av alla i matchen.

Mellan Ålborgs stolpar finner vi ytterligare en stark senskinsats i form av Mikael Aggefors som kunde kliva av planen med 37 i räddningsprocent och en guldhatt på knoppen. De båda spelarna med förflutet i Alingsås HK har växt ut till helt avgörande pusselbitar för Ålborg under säsongens lopp.

Övriga två svenskar med händer i segergrytan var Jonas Samuelsson och Lukas Sandell som noterades för var sitt mål i guldmatchen.

Titeln betyder dessutom att Ålborg är klara för Champions League-spel kommande säsong. Något som man – sjukt nog med tanke på finalplatsen senast – hade missat vid förlust i den avgörande matchen mot Bjerringbro-Silkeborg.

Länk: Trots succén – Ålborg kan bli utan CL-spel till hösten